Dit seizoen openen wij de beachvelden bij goed weer op vrijdag 1 mei 2020. Als het dan nog heel slecht weer is of echt te koud, starten we later.

Als je bij Rebo Era Makelaars Rebelle beachlid bent, kun je op iedere avond komen beachvolleyballen. Je hoeft geen lid te zijn van de volleybalvereniging om beachlid te worden. Op woensdagavond zijn de beachvelden in ieder geval open (vaste avond) vanaf 19.30, daarnaast kan je op iedere andere avond vrij komen beachen.

De activiteiten in 2020 zijn:

  • Trainingen voor mini’s en jeugd
  • Juniorbeachcircuit voor de jeugd
  • King-of-the-Court toernooi voor jeugd en senioren
  • Afsluittoernooi voor jeugd en senioren
  • IJsselcup voor jeugd vanaf 15 jaar en senioren
  • Donderdagavondcompetitie voor jeugd en senioren

Het beachvolleybal in Dieren heeft een aanbod voor:

  • Jeugdspelers onder 13 jaar: onze mini’s
  • Jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar
  • Senioren vanaf 18 jaar

Ons aanbod

Voor de mini’s: trainingen en vrij spelen

Je bent een volleybalmini als je tussen de 6 t/m 12 jaar oud bent.

De mini’s krijgen in het volleybalseizoen vanaf mei tot de zomervakantie trainignen aangeboden op de vrijdag- (zolang de zaaltraining nog is) of op de woensdagavond. Het tijdstip is van 17.00 tot 18.00 uur. Er zijn altijd één of meer trainers aanwezig. De trainingen zijn afgestemd op het niveau van de mini’s. Het maakt niet uit of een mini al ervaring heeft met zaalvolleybal of niet. De trainers kijken goed op welk niveau oefeningen aan een mini kunnen worden aangeboden. In de zomervakantie van de regio zuid worden er geen trainingen aangeboden aan de mini’s. Er is dan wel vrij spelen vanaf 19.30 ’s avonds en mini’s zijn ook welkom als er volwassenen op de beachvelden zijn.

Voor de jeugd: trainingen, toernooien, JBC, clinics, IJsselcup en beachcompetitie

De jeugdspelers bieden we in de maanden mei en juni één trainingsavond per week aan. De andere avonden kunnen zij ook spelen. Jeugdspelers spelen altijd onder toezicht van één of meer volwassenen. Rebo Era Makelaars Rebelle vraagt een rol van de ouders bij dit toezicht. Als een jeugdspeler meedoet met het beachvolleybal, dan worden de ouders/verzorgers benaderd om minstens één avond toezicht te houden bij het beachen. De rol van toezichthouder is: sfeerbeheerder, veiligheidstimulator en eerste hulp bij blessures.

In mei trainen we nog in de zaal: de beachtraining is dan op maandag van 18.00 tot 19.30 uur

In juni gaan we op woensdag trainen op dezelfde tijden tot aan het begin van de zomervakantie.

Tijdens de schoolvakantie weten we uit ervaring dat er minder jeugdspelers zijn. Aangezien er dan geen school is, mogen de jeugdspelers meespelen met de volwassen spelers (meestal vanaf 19.30 uur). In de zomervakantie is er dan ook geen toezicht meer nodig door een ouder, omdat er dan volwassen spelers aanwezig zijn. Na de zomervakantie zijn er geen beachtrainingen meer, maar is er wel vrij spelen. Jeugdbeachleden mogen zo vaak spelen als ze willen, maar spelen onder toezicht van een volwassene. Het kan zijn dat we ouders vragen om toezicht te houden.

Jeugdspelers kunnen zich ook opgeven voor de beachcompetitie. We proberen de jeugdspelers zoveel mogelijk op eigen niveau in te delen. De competitie leent zich goed om te ‘oefenen’ voor wedstrijden en om samen met een partner feeling te krijgen voor het wedstrijdbeachspel. De meeste jeugdleden doen echter voor hun plezier mee in de beachcompetitie en dat is van hun gezichten af te lezen!

Rebo Era Makelaars Rebelle neemt ook een dag van het juniorbeachcircuit (JBC)voor haar rekening. De jeugdspelers kunnen zich hiervoor via de site van de NEVOBO inschrijven. Hoe leuk is het als je op eigen locatie kan deelnemen aan een landelijke beachcompetitie? !! In 2020 wordt op 13 juni het JBC in Dieren georganiseerd. Meer informatie over het JBC is te vinden op: https://www.volleybal.nl/beachvolleybal/zelf-beachen/junior-beach-circuit-jbc

Voor de volwassenen: vrij spelen, toernooien, IJsselcup, beachcompetitie

Ook voor de volwassenen geldt dat woensdagavond (vanaf 3 juni; daarvoor de maandagavond) de vaste ‘beachclubavond’ wordt. Daarnaast kunnen zij op ieder gewenst dagdeel spelen. Het enige dat zij moeten doen is een sleutel lenen van één van de 4 ’keykeepers’ en lekker gaan ballen. Volwassen leden nemen over het algemeen deel aan een Whatsapp groep op de telefoon, waarmee heel snel de belangstelling om te beachen wordt afgestemd.

Nieuw in 2018 was het king-of-the-court toernooi en de IJsselcup, die we in 2020 continueren: zie hieronder voor meer informatie!

Clinics

De beachcommissie is bezig met het regelen van een aantal clinics voor alle leden van het beachvolleybal. We communiceren hierover via de website, twitter, facebook, mail en whatsapp.

Beachcompetitie

Op maximaal 8 donderdagavonden kunnen de jeugd en senioren (mini’s dus niet) hun krachten meten op onze competitieavond van mei tot aan de zomervakantie. Als je een donderdagavond niet kunt, kun je de wedstrijd op een andere avond inhalen. De competitie wordt zoveel mogelijk op niveau ingedeeld.

Als je competitie wilt spelen kun je deelnemen met een team van twee of drie personen. Op het opgaveformulier moet je meteen je teamleden opgeven en je teamnaam. Als je geen maatje hebt, kun je je toch opgeven. Wij delen je dan bij iemand anders in. Je aanmelding voor de competitie moet voor 23-04-2020 binnen zijn. Geef svp aan wanneer je NIET kunt spelen.

King-of-the-Court toernooi en IJsselcup

De beachafdeling heeft, net als vorig jaar, weer de samenwerking opgezocht met twee andere beachverenigingen: Eefde en Warnsveld. Daarmee is afgesproken dat wij op 29 mei mee kunnen doen met een King-of-the-Court toernooi in Zutphen. Je speelt dan op het speciaal aangelegde veld voor de eredivisie in hartje Zutphen.

Daarnaast worden er twee dagdelen georganiseerd voor de IJsselcup! Deze vinden plaats op 20 juni en 29 augustus. Beide evenementen zijn voor de jeugd ouder dan 15 jaar en de senioren en zijn inbegrepen in het gewone abonnement. Meer informatie volgt nog. Als je geen beachlid bent, maar wel lid bent van onze vereniging, kan je ook aan deze activiteiten deelnemen. Vraag het bij

Contact

De beachafdeling van Rebo Era Makelaars Rebelle is te bereiken via: Mail:

Verbind je via Twitter met ‘Beachvolley Dieren’

Of de facebookpagina van Rebo Era Makelaars Rebelle.

Beachcommissie:

Erwin van Slooten (H5)

Ed Wolff (recreanten)

Jan van der Mast